Biografie

Na het behalen van haar diploma in 2011 aan de “School of Arts’ (grote onderscheiding), waar ze gecoacht werd door Marcos Pujol en Gidon Saks, was Cathy te zien in operaproducties en concerten, ondermeer :

Das Wunder der Heliane (Heliane – cover) Opera Vlaanderen (upcoming 2017)
Cavalleria Rusticana (Santuzza) Händelvereniging Nederland (2016)
Le Roi Arthus (Genièvre – cover) Opera du Rhin (2014)
Wellgunde (Rheingold) / Rossweisse en Gerhilde (Walküre) Opera de Dijon (2013)
Requiem (mezzo-partij) van Verdi (2013)
De Schelde (Meisje) van Peter Benoit samen met deFilharmonie, onderleiding van Martyn Brabbins (cd-release oktober 2014).


Sinds 2016 is Cathy lid van “Gutterdämmerung“, een rock ‘n’ roll film van Bjorn Tagemose, die deels rockshow deels een cinematografische ervaring is, met rockiconen zoals Iggy Pop, Grace Jones en Lemmy Kilmister, waarmee ze  reeds toerden door Europa.

In 2015 focuste Cathy zich op enkele internationale zangwedstrijden waaronder CMIM in Montréal, Zdar Pustina competition en de Francesco Vinas International competition in Barcelona.

Cathy nam deel aan masterclasses van Lucienne Van Dyck, Lynn Fortyn, Michael Spyres, Ann Murray, Bart De Kegel en Ubaldo Fabbri.
Bovendien kreeg Cathy een beurs om te studeren aan ‘The Academy of Vocal Arts” in Philadelphia (2011)

Verder concerteerde ze in Gloria (Vivaldi), Requiem (Mozart), Carmina Burana (Orff), Saint-Nicolas Cantata (Britten), Liebesliederwalzer (Brahms) en Lieder eines fahrenden Gesellen (Mahler, onder leiding van M. Tabachnik). Ze nam deel aan de straatopera”Mira & Miro” van Frank Nuyts, en “Sol, een mini-opera”, beide opgevoerd tijdens het straattheaterfestival van de Gentse Feesten.